Heb jij al een mobiel vriendelijke website?

Uit onderzoek is gebleken dat 50 procent van het verkeer op websites van MKB-bedrijven, afkomstig is van mobiele devices. Dit betekent dat ongeveer 50 procent van de bezoekers van jouw website niet naar jouw website surft op een laptop of computer, maar hier een smartphone of tablet voor gebruikt. Wil je goed inspelen op deze grote stroom mobiele bezoekers, zodat jouw omzet onder bezoekers met mobiele devices stijgt? Dan is het belangrijk om jouw website mobiel vriendelijk te (laten) maken.

Responsive-webdesign-Leeuwarden

Het belang van een mobiel vriendelijke website

Naast het feit dat je bezoekers op mobiele devices zo goed mogelijk wil bedienen op jouw website, is het belang van een mobiel vriendelijke website nog groter geworden door een nieuwe update van Google. Door deze update worden websites die niet mobiel vriendelijk zijn en dus niet goed getoond worden op mobiele devices, namelijk niet meer op dezelfde plaats in de zoekresultaten van Google geplaatst. Kortom: had jouw website een prominente plaats op de eerste pagina van Google, dan kan de update van Google er zomaar voor zorgen dat jouw niet-mobiel vriendelijke website nu op de derde pagina van Google komt te staan. En omdat websites op de derde pagina van Google veel minder traffic genereren dan websites die op de eerste pagina staan, kan dit zeker gevolgen hebben voor de bezoekersaantallen van jouw website.

Kortom: door het stijgende mobiele verkeer op jouw website en de nieuwe update van Google, is het belangrijker dan ooit dat je een mobiel vriendelijke website krijgt. Wil je dat jouw website op een prominente plaats in de SERP’s (Search Engine Result Pages) blijft staan? Neem dan contact op met Tigno en maak van jouw standaard website een succesvolle mobiel vriendelijke website.