tigno webwinkel

Nep webwinkels massaal gesloten

Vrij eenvoudig is het om een webwinkel op het internet te realiseren. Met een paar mooie afbeeldingen en een beetje content lijkt dit al snel op een betrouwbare webshop. Er wordt vooral ingespeeld op de nieuwste elektronica. Stop uw aanwinst in het winkelwagentje, betaal via Ideal en binnen 24 uur zal deze geleverd worden.

Op het Landelijk Meldpunt Internetoplichting zijn echter al vele klachten binnen gekomen van gedupeerden, door het niet nakomen van gemaakte afspraken. Hierdoor zijn inmiddels al 125 webwinkels gesloten aldus Minister Opstelten van Justitie. De woordvoerder Dolores Booij van het LMI zegt: “Er wordt ingespeeld op producten die net op de markt komen of producten die beperkt verkrijgbaar zijn.”

De politie helpt een handje mee. Na een melding kunnen zij, rechtstreeks door de desbetreffende bank, een rekening laten blokkeren. Opstelten zegt dat deze malafide praktijken aangepakt moeten worden, maar hoe dit precies zal gebeuren moet nog nader bekeken worden. Hij zal hier later een uitspraak over doen als het volledige rapport op tafel ligt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.